torstai 21. tammikuuta 2010

Kesää odotellessa -kassi


Alkuperäinen ajatukseni tämän kassin ideoinnissa lähti nähtyäni jossakin blogissa (muistaakseni) virkatun ja huovutetun keltaisen pääsiäishenkisen teepannumyssyn pajunkissakuviolla. Valitettavasti en löydä linkkiä tuohon enää, mutta kyseisestä myssystä ja sen väriyhdistelmäsä tuli niin keväinen fiilis, että päätin heti improvisoida kassin keväisen keltaisesta ja valkoisesta Novita Huopasesta virkkaamalla. Luulin tekeväni kassin heittämällä varastossa olleesta yhdestä kerästä yhden lauantain aikana tv:n ääressä, mutta kyllä siitä vähän isompitöinen tuli - ja lankaakin kului tasan kolme kerää.

Kassi on virkattu ks:llä kahdesta isosta palasta, pohjapalasta ja kahdesta päärypalasta. Alunperin tarkoitukseni oli tehdä kassi kokonaan yhdestä palasta, mutta suunnitelmat muuttuivat kesken kaiken, kun en saanut kassin mittasuhteita onnistumaan (enkä toisaalta halunnut purkaakaan montaa kerrosta...;) Eli piti sitten virkata lisää (pohja ja päädyt), että kassista tuli sen mallinen kun alunperin halusin. Palaset on yhdistetty virkkaamalla valkoisella ks:ita. Kassin yläreunan valkoinen raita on tehty virkkaamalla kaksi kerrosta valkoista (ks) reuna- ja päätykappaleiden lopuksi.

Alunperin minun piti virkata laukun sangat, mutta ihan rehellisesti sanoakseni mulla ei riittänyt enää lankaa siihen, enkä halunnut ostaa enää neljättä kerää Huopasta... Niinpä päädyin letittämään sangat ja ihan onnistunut ratkaisu sekin oli. Tosin haaveilemani hapsut muuttuivat "töpöiksi" pesukonekäsittelyssä ja mitetittyäni erilaisia ratkaisuja leikkasin ne lopulta kokonaan pois.

Pesukoneessa käynnin jälkeen, käsittelyyn joutuivat keittiön aikoinaan kirppikseltä hintaan 1€ ostetut verhot...


...ja näin kassiin saatiin vuori :) Kiinnitin sen lopulta käsin, koska sankojen kiinnityskohdat tekivät siistin koneompelun (ainakin minun taidoille) mahdottomaksi.



...tästä ohjeesta sovellettu yksityiskohta paikalleen...



...ja kassi on valmis. Lähtee kuulemma lapsille uimakampekassiksi. (Siis käykö meidän lapset uimassa?...) Nyt kun vielä tulisi se kesä! :)




Lanka: 300g Novita Huopanen keltainen, jonkin verran valkoista, kukassa Novita Seitsemän veljestä valkoinen sekä virkkuukoukku nro 8 Huopaseen ja 4 Seiska veljekseen.

4 kommenttia:

Mukavaa, jos kommetoit. :) I'll be very happy if you leave a comment.