sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Huovutetut lapaset kukkakuviolla



Ovat joulun pyhien ajan tuotantoa. Ihka ensimmäistä kertaa jännittyneenä kokeilin Novitan Huopasella ihan lankavyön ohjeen mukaan, ja onnistuivat. Paitsi että mitään pakastepusseja en ensi kerralla lapasten sisälle laita - ihan turhat. Kahdesti pesin ne 40 asteessa, kun yhden pesun jälkeen olivat vielä liian isot. Tuleva käyttäjä pääsi vielä muokkaamaan kosteat lapaset oman käden muotoisiksi ja sitten vain kuivateltiin.

Lanka: Novita Huopanen tummansininen n. 150g ja ihan vähän valkoista
Puikot: nro 8
Ohje: Lapasen ohje lankavyöstä, paitsi että 8 ensimmäisen krs:n jälkeen 4 krs:ta valkoisella. Neulo lapanen valmiiksi, tee sitten kukkakuvio ja kuvio lapasen reunaan. Huovuta sen jälkeen pesukoneessa ohjeen mukaan.
Kukka: Omasta päästä: Virkkaa 10 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla. *Virkkaa 20 kjs ja yhdistä renkaaseen niin että väliin jää yksi kjs*, toista *-* yhteensä 5 kertaa, katkaise lanka (jätä niin pitkäksi, että voit kiinnittää kukan sillä lapaseen) ja vedä langan pää silmukan läpi. Ompele kukka melko löysin pistoin lapaseen.
Lapasen reuna: Virkkaa ks:iä valmiiseen lapaseen ennen huovutusta pesukoneessa.

2 kommenttia:

  1. Nää on siistit! Oliko vaikee tehdä? Mä ajattelin linkittää tonne mun sivuille sut niin löydän sit helposti tänne, onhan ok?

    VastaaPoista
  2. Haudi!
    Ei ole vaikeaa, tosin pesukoneeseen lykkääminen vähän jänskätti, kun lankavyössä uhataan, että voi huopua koko tumppu umpeen jos ei tee sitä ja tätä, mutta ei menny umpeen edes peukalo.

    Jou, ilman muuta voit linkittää! :)

    VastaaPoista

Mukavaa, jos kommetoit. :) I'll be very happy if you leave a comment.